Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Gemeente Dirksland aan de slag met toekomstvisie

De gemeente Dirksland is gestart met het ontwikkelen van een toekomstvisie en wordt hierbij ondersteund door adviesbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft (RDH). De eerste conferentie met de gemeenteraad heeft plaatsgevonden op 20 juni 2008. Op interactieve wijze is met de aanwezigen geïnventariseerd hoe zij de gemeente Dirksland anno 2020 zien. Ook belanghebbenden, zoals inwoners en ondernemers, worden betrokken bij de totstandkoming van de toekomstvisie.

Op woensdag 9 juli 2008 wordt in verenigingsgebouw Melishof te Melissant een door RDH begeleide groepsdiscussie georganiseerd voor genodigden uit Melissant en het buitengebied. Een week later, op donderdag 17 juli 2008, wordt een zelfde bijeenkomst belegd in het gemeentehuis van Dirksland voor genodigden uit Dirksland en Herkingen.

Met de verkregen informatie uit de groepsdiscussies en de werkconferentie worden door RDH stellingen geformuleerd over de identiteit en de toekomst van de gemeente Dirksland. In de discussiebijeenkomst die daarop volgt, wisselt de gemeente met haar inwoners van gedachten over het resultaat. De toekomstvisie wordt in het najaar van 2008 afgerond.

Met een dergelijke visie ontstaat houvast bij het ontwikkelen van beleid op uiteenlopende vlakken. Ook de andere gemeenten op Goeree-Overflakkee werken aan een toekomstvisie. Deze visies leveren gezamenlijk input voor de ruimtelijke structuurvisie Goeree-Overflakkee. Daarnaast benut ook de provincie Zuid-Holland de uitkomsten voor het opstellen van de provinciale structuurvisie.