Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Gemeentebestuur Oostflakkee op werkbezoek bij glastuinbouwbedrijven

Op zaterdag 24 mei 2008 hebben de raads- en collegeleden van de gemeente Oostflakkee een werkbezoek afgelegd bij vier glastuinbouwbedrijven op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Het werkbezoek is één van de manieren voor het gemeentebestuur om zich beter te oriënteren op het gebied van glastuinbouw.

Met de verkregen informatie kan de gemeenteraad in een later stadium een goed afgewogen beslissing nemen of hij wel of niet instemt met glastuinbouw in de gemeente Oostflakkee.

Tijdens het werkbezoek heeft het gemeentebestuur vier glastuinbouwbedrijven bezocht. Op Goeree-Overflakkee was dat het bedrijf T.W. van Noord Tomaten in Oude-Tonge en op Voorne-Putten waren dat in Vierpolders de bedrijven Paprikakwekerij Gebr. van der Valk en potrozenkwekerij Leo van der Harg bv en in Tinte de kwekerij Groene Tint Anthuriums. Tijdens de werkbezoeken kregen de raads- en collegeleden informatie over onder meer de bedrijfsvoering, de manier waarop met de verschillende producten wordt gewerkt, de werkgelegenheid en inzet van personeel, de inpassing van de kassen in het omliggende landschap en de manier waarop lichtoverlast van nachtbelichting wordt voorkomen. Daarnaast werd ingegaan op de energieaanpak waarbij via warmtekrachtkoppelingmotoren groene elektriciteit, warmte en CO2 voor de planten worden geproduceerd. De gehele dag werd door de deelnemers als zeer leerzaam ervaren.