Nu op de radio: Archipel bij nacht

Getouwtrek bij de kerk in Oude-Tonge

Foto behorende bij Getouwtrek bij de kerk in Oude-Tonge
Foto behorende bij Getouwtrek bij de kerk in Oude-Tonge
Foto behorende bij Getouwtrek bij de kerk in Oude-Tonge

Zaterdag 21 september 2013 verzamelden zich enkele groepen mannen op de Ring in Oude-Tonge. Ze stonden niet spreekwoordelijk maar letterlijk voor paal. Enkele palen om precies te zijn want op het grasveld bij de Hervormde Kerk waar de touwtrekwedstrijd plaatsvond, waarvoor de mannen zich hadden aangemeld, stond een tent waar men 24 uur aan het paalzitten was. Beide activiteiten allemaal voor de kerk en het goede doel.

Het goede doel in 2013 is stichting Anniecrèche (www.anniecreche.org) in Paramaribo. Deze stichting heeft als doel jonge kinderen met een verstandelijke handicap te stimuleren en te begeleiden. Dit doen zij door kinderen binnen een dagverblijf opvang te bieden en hen te stimuleren door middel van activiteiten en oefeningen. Ook ouders krijgen waar nodig ondersteuning.

Naast het touwtrekken en paalzitten waren er nog meer activiteiten te beleven. Zo zong kinderkoor De Regenboog zaterdagmiddag bij de paalzittende deelnemers en konden belangstellenden de kerk bezichtigen. In de kerk was een doopjurken tentoonstelling te zien. Daarnaast was er de gehele dag een rommelmarkt en stonden er diverse kraampjes op de Ring met leuke spullen en lekkernijen.