Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gezamenlijke aanbesteding energielabelling

Foto

Op 1 januari 2008 werd ook voor Nederland de EPDB-richtlijn (Energy Performance Building Directive) van kracht. Nederland heeft daarop de Regeling Energieprestatie Gebouwen (REG) vastgesteld. Dit betekent dat iedere huur- of koop woning die vanaf 1 januari 2008 leeg komt, voorzien moet zijn van een energielabel.

Een drietal partijen van de federatie van woningbouwverenigingen op Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen en zijn gekomen tot een gezamenlijke aanbesteding van de energielabelling van de totale woningvoorraad. Na een openbare aanbesteding is besloten gebruik te maken van de diensten van Cycle Systems. Dit bedrijf heeft reeds ruim 450.000 woningen gelabeld.

Op dinsdag 19 februari 2008 vond de kick-off van deze gezamenlijke energielabelling plaats. Woningbouwvereniging Beter Wonen Goedereede, Woningbouwvereniging Dirksland en Woongoed Flakkee gaven die middag om 14:00 in de Mauritshof te Dirksland het startsein. De bestuurders van de drie woningbouwcorporaties ondertekenden het contract met Cycle Systems en de betrokken technische medewerkers van de corporaties kregen het sein officieel te beginnen met de labelling.