Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Goedereede te volgen op Twitter

Foto

Het gebruik van social media neemt hand over hand toe. Ook organisaties benutten deze vorm van communicatie steeds vaker. Sinds enkele maanden is ook de gemeente Goedereede te volgen op Twitter. Elke toevoeging aan de nieuwspagina op de website van de gemeente resulteert binnen enkele minuten in een tweet met het laatste nieuws.

De aanbieders van social media schieten als paddestoelen de grond uit. Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter zijn daarvan enkele sprekende voorbeelden. Het belang van deze moderne communicatiemiddelen groeit. De gemeente Goedereede benut de social media daarom ook. In aanvang is gekozen voor het gebruik van het microblogsysteem Twitter om een link naar nieuwspagina's van de gemeente de wereld in te sturen. De zogenaamde volgers van de gemeente op Twitter krijgen daarmee vrijwel onmiddellijk een bericht als er een nieuwsitem aan de gemeentelijke website is toegevoegd. Ook voor andere actualiteiten gebruikt de gemeente dit systeem.

Op dit moment heeft de gemeente Goedereede al meer dan 100 volgers. Als u de ontwikkelingen in de gemeente Goedereede wilt volgen voegt u gem_goedereede toe aan de lijst met twitteraars die u volgt. Via de pc kijkt u op www.twitter.com/gem_goedereede. Ook via het blauwe Twitterlogo op de homepage van de gemeente komt u op de Twitterpagina van de gemeente.