Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Goeree-Overflakkee krijgt nieuwe zorgaanbieder

Nederland kent een grote groep volwassenen die zichzelf niet verslaafd vindt, maar hooguit (te) veel alcohol of middelen nuttigt of (te) veel gokt. Voor deze groep heeft de regio Goeree-Overflakkee er een nieuwe zorgaanbieder bij: Brijder Leefstijl. Het team van Brijder Leefstijl biedt hen een professionele, kortdurende behandeling, waarbij rekening wordt gehouden met persoonlijke omstandigheden, zoals werk en gezin. Door de uitbreiding van dit unieke zorgaanbod ontstaat er op het eiland een keuzemogelijkheid voor potentiële cliënten en verwijzers.

Het deskundige behandelteam bestaat uit ervaren artsen, psychologen en behandelaren. Zij stellen samen doelen en afspraken op met de cliënt waarbij veel waarde wordt gehecht aan hun persoonlijke inbreng. Mensen kunnen kiezen uit een behandelaanbod variërend van leefstijltrainingen, ambulante of klinische detox, deeltijdbehandeling en een kortdurende opname bijvoorbeeld in de Minnesota kliniek Mirage. Al deze behandelprogramma's zijn gekoppeld aan een hoogwaardig serviceconcept. Hierin staan toegankelijkheid, optimisme en een positieve uitstraling centraal. Internet zal een belangrijke manier zijn om te communiceren tussen de behandelaar en cliënt.

Aanmelden
Aanmelden kan via de afdeling Centrale Aanmelding en Toeleiding (CAT) via het telefoonnummer 088-358 3300. Ga voor meer informatie naar www.brijderleefstijl.nl. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor vragen en afstemming bij de aanmelding kunt u ook bellen met de afdeling via het telefoonnummer 088-3582250. De behandeling vindt plaats aan de Hoflaan 44 in Middelharnis.

Leefstijltrainingen
De trainingen verschillen in lengte en intensiteit en kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Samen met de trainer onderzoekt de deelnemer de gewenste en ongewenste gevolgen van zijn gebruik. Ook wordt bekeken wat de gevolgen zijn als men gaat minderen of stoppen. Men leert risicosituaties herkennen en hoe zich hiertegen te wapenen. Ook nazorg, terugvalpreventie en therapie via internet behoren tot de mogelijkheden.

Ambulant of klinisch ontgiften
Mensen die volledig willen stoppen met gebruiken kunnen onder medische begeleiding ambulant of klinisch ontgiften (detox). De arts geeft hierin een duidelijk advies. Een klinische detox betreft doorgaans een opname van vijf tot tien dagen.

Klinische behandeling
Bij een klinische behandeling werkt Brijder o.a. samen met de Minnesotakliniek Mirage in Den Haag. Hier wordt aan volwassenen een kortdurende klinische behandeling volgens het Minnesotamodel aangeboden. Dit model staat voor het toepassen van wetenschappelijk bewezen gedragswetenschappelijke methodes in combinatie met de 12-stappen filosofie van de zelfhulpgroepen. Aansluitend op de behandeling van Mirage wordt uitgebreide nazorg geboden.

Brijder Leefstijl maakt onderdeel uit van Brijder; één van de grootste aanbieders met ruim veertig vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Voor meer informatie over Brijder kijkt u op www.brijder.nl.