Nu op de radio: Archipel bij nacht

Groot gaslek in Ouddorp na aanrijding

Foto behorende bij Groot gaslek in Ouddorp na aanrijding
Foto behorende bij Groot gaslek in Ouddorp na aanrijding
Foto behorende bij Groot gaslek in Ouddorp na aanrijding

In Ouddorp is in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juli 2010 een groot gaslek ontstaan. De 24-jarige bestuurder van  een 45 km autootje reed op de Hazersweg rond 3:00 uur tegen een gasverdeelstation aan. Omwonenden alarmeerden direct 112 waarop onder andere de brandweer met groot materieel uitgerukte.

De windrichting stond gunstig, richting het Grevelingenmeer, waardoor het meeste vrijgekomen gas niet de bebouwde kom inwaaide. Desondanks zijn tientallen mensen in de omgeving uit voorzorg geëvacueerd omdat uit metingen bleek dat in een straal van 100 meter rondom het verdeelstation explosiegevaar was. De omwonenden zijn opgevangen in Sporthal de Dorpstienden waar burgemeester van der Velde hun vergezelde. Nadat het lek door Eneco was gedicht konden opnieuw metingen worden gedaan. Rond 4:40 uur werd het gebied officieel vrijgegeven en konden omwonenden weer terug naar hun huizen.  

De bestuurder van de brommobiel was een 24-jarige man uit Goedereede. Hij is door de politie aangehouden omdat hij mogelijk teveel had gedronken. Bijrijder was een 18-jarige plaatsgenoot en eigenaar van de brommobiel.