Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Handtekeningen van Achthuizenaren voor de Rabobank

Op 25 september 2012 om 10:30 uur zal de heer Jan de Waard; directievoorzitter van Rabobank Goeree-Overflakkee, honderden handtekeningen in ontvangst nemen bij de pinautomaat in Achthuizen. De handtekeningen zijn door een aantal initiatiefnemers van het dorp verzameld nadat de Rabobank heeft aangekondigd de pinautomaat in de kern van Achthuizen per ingang van 1 november 2012 niet meer beschikbaar te stellen.

De Rabobank vindt het te kostbaar om een pinautomaat te handhaven binnen het dorp Achthuizen. De Achthuizense bevolking is absoluut tegen en wijst de Rabobank op hun verantwoordelijkheid.

Wel een kapitaalkostend kantoor bouwen in Middelharnis en de Rabobankklanten in Achthuizen in een onveilige situatie brengen. Onveilig, omdat vele mensen beperkt mobiel zijn en ongewenst groter geldbedragen in huis gaan nemen. Het dievengilde zal hier ongetwijfeld op reageren. De inwoners van Achthuizen realiseren zich dat het commercieel wellicht niet interessant is om een pinfaciliteit in de kleine kern te hebben maar vinden het nu nog tien jaar te vroeg om de flappentapper in Achthuizen weg te halen. Met name de ouderen worden gedupeerd. De initiatiefnemers van Achthuizen hopen dat er veel mensen aanwezig zullen zijn bij het overhandigen van de handtekeningen op 25 september 2012 om 10:30 uur.