Nu op de radio: Archipel bij nacht

Havenkom van Sommelsdijk wordt gerestaureerd

Raadslid J. de Vos heeft namens VDB 78 tijdens de raadsvergadering van 8 mei 2008 een motie ingediend. Deze motie betrof het onderzoeken naar de mogelijkheid of er geld kon worden vrijgemaakt om het historisch erfgoed 'de Havenkom van Sommelsdijk' te behouden en de kademuren volledig te restaureren.

Deze motie kreeg voldoende steun van de overige raadsleden. De betrokken ambtenaren, het college van de gemeente Middelharnis en de Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht zijn er in goed overleg in geslaagd om de restauratie van de Sommelsdijkse haven mogelijk te maken.

Hierop volgde een raadsvoorstel dat tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 september 2008 werd behandeld. Er is door de gemeente Middelharnis ruimte gevonden om het benodigde geld beschikbaar te stellen. Het raadsvoorstel werd door de volledige raad gesteund. VDB 78 is verheugd dat dit erfgoed is veilig gesteld en zal zich verder inzetten om de cultuur historische erfgoederen binnen de gemeente Middelharnis te bewaren en daar waar nodig te herstellen.