Nu op de radio: Weekendmix

Herdenking gevallenen voormalig Nederlands-Indië

Op woensdag 16 september 2009 herdenkt de gemeente Goedereede de gevallenen van voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. De herdenking vindt plaats bij het gedenkteken op de begraafplaats van Goedereede. Voortaan zal deze herdenking jaarlijks plaatsvinden in de gemeente Goedereede.

Tijdens de gevechten in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea kwamen meer dan 6.200 Nederlandse soldaten om het leven. Drie daarvan kwamen uit de gemeente Goedereede, te weten: Johannes Westdijk, Matthijs Grootenboer en Gerrit van Soest. De gemeente vindt het belangrijk om deze gevallenen elk jaar te herdenken. Aan deze herdenking wordt medewerking verleend door: Scouting Jan Joosten, muziekvereniging Apollo, Oranjevereniging Goedereede, de groepen 7 en 8 van de basisscholen Eben Haëzer en Buten de Poorte en het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Goeree en omstreken.

Iedereen is van harte welkom bij de herdenking. Om 10:30 uur vertrekt men vanaf het gemeentehuis, Tramlijnweg 2 te Goedereede, gezamenlijk naar de begraafplaats. Aan het einde van de ochtend wordt de bijeenkomst afgesloten in het gemeentehuis.