Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Heropening speelveldje Melissant

Woensdag 1 juni 2011 om 19:00 uur heropent burgemeester Stoop het speelveldje in Melissant. De afgelopen twee jaar zijn verschillende verbeteringen aangebracht op initiatief van de dorpsraad Melissant. Nu ook de aanschaf van een familieschommel is gerealiseerd, wordt een feestelijke heropening georganiseerd.

De dorpsraad Melissant heeft in het dorpsplan de doelstelling beschreven om het speelveldje achter de Fabiusstraat op te knappen. Leerlingen van OBS Roxenisse en SmdB De Regenboog hadden onder andere aangegeven graag een speeltoestel te willen met meer uitdaging voor de oudere jeugd. In overleg met de dorpsraad Melissant is gekozen voor een familieschommel.

Allerlei acties zijn uitgevoerd om geld op te halen voor de aanschaf en plaatsing van een familieschommel, zowel door de dorpsraad als door de basisscholen. Daarnaast hebben verschillende bedrijven en particulieren het initiatief gesteund door een bijdrage te geven.

Op de Melissantse basisscholen, Roxenisse en De Regenboog, is voor alle groepen een kleurwedstrijd uitgeschreven. De twee winnaars mogen, samen met burgemeester Stoop, de heropeningshandeling verrichten. Daarnaast mogen de basisschoolleerlingen ballonnen oplaten. Wiens ballon het verste komt, krijgt een cadeaubon van Bart Smit, ter waarde van € 25,00.

De streetdanceclub van gymvereniging Kwiek uit Melissant geeft een optreden en een draaiorgel zorgt voor de muzikale omlijsting. Iedereen is welkom om de heropening bij te wonen.