Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Hond uitlaten? Zak op zak!

In november 2010 besloot de gemeenteraad van Oostflakkee dat er een opruimplicht moet worden ingesteld voor hondenpoep in de kernen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de gemeente schoner wordt en daarmee prettiger om in te leven. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 25 januari 2011 werden de raadsleden en de publieke tribune voorgelicht over de uitvoering van dit besluit.

Overlast van de uitwerpselen van honden staat hoog in het lijstje van ergernissen van inwoners van Oostflakkee. Daarom heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor het aanschaffen van afvalbakken en dispensers met daarin zakjes. In totaal zijn er op 24 punten in de vier dorspkernen en twee buurtschappen dispensers opgehangen. Ook zijn er extra afvalbakken geplaatst. Alle afvalbakken worden vanaf nu wekelijks geleegd. De dispensers worden dan waar nodig bijgevuld.

Nieuwsbrief
In Oostflakkee staan bijna 1000 hondenbezitters met samen 1000 honden geregistreerd. Zij ontvangen een dezer dagen een nieuwsbrief met daarin alle informatie over het nieuwe beleid. Om hen te stimuleren de uitwerpselen ook daadwerkelijk op te ruimen, ontvangen zij daarbij een zogeheten 'Grippy'. Met deze Grippy en een zakje is het mogelijk om de uitwerpselen op een schone manier op te ruimen.

Goede voorbeeld
Tijdens de raadsvergadering kregen de aanwezigen uitleg over de plannen. Burgemeester Heijkoop verzocht de raadsleden om vanaf nu het goede voorbeeld te geven. Ieder raadslid ontving dan ook een Grippy en werd uitgenodigd om te demonstreren hoe makkelijk het werkt. Na een korte vragenronde constateerden alle fracties dat zij blij zijn met de ondernomen stappen en dat ze dit zien als een goed begin van de oplossing van het probleem. Eén raadslid wist zelfs te melden dat hij in Ooltgensplaat al had gezien dat er gebruik was gemaakt van de zakjes en de afvalbakken. De gemeenteraad en het college hopen dat alle hondenbezitters net zo enthousiast meedoen en helpen om Oostflakkee schoner achter te laten. 
 
Informatie
Op de website www.oostflakkee.nl kunt u terecht voor meer informatie over het nieuwe beleid. U vindt daar onder meer de nieuwsbrief en plattegronden van de kernen met daarop de afvalbakken en de dispensers.