Nu op de radio: Archipel bij nacht

Honkballers kennen goede generale

Foto

Voor de honkballers van HSV The Islanders start zaterdag 10 april de competitie 2010. In de aanloop daarvan kenden zowel het eerste juniorenteam als de pupillen een goede generale. Beide negentallen wonnen hun laatste oefenwedstrijd.

Het eerste juniorenteam deed dit ten koste van tweede klasser Stags, uit Etten-Leur. Op sportpark De Koepel werden de Brabanders succesvol met 5-4 verslagen. Het duurde even voordat de roodwitten op stoom kwamen. In de derde inning tilden ze de 2-2-stand eindelijk naar een 3-2-voorsprong. Dit nadat aanvoerder Kees Dupree met een prima honkslag Joris Oldenhof over de thuisplaat sloeg. In de laatste inning dreigde Stags alsnog de zege naar zich toe te trekken. Twee prima nullen op eerste honkman Florentijn Hogerwerf, respectievelijk via derde honkman Joris Oldenhof en korte stop Mark de Vos, én een schitterende vangbal van midvelder Kevin van der Heiden zorgden er echter voor dat de Brabanders op vier runs bleven steken.

De pupillen wonnen wederom op basis van slagkracht. Zowel Thijs Korteweg als Ricardio de Penning sloeg een driehonkslag. Verder wisten ook Maarten Groenendijk, Mick Vos, Valentino de Penning en Cees van de Doel de bal goed te raken. Tegenstander de Boosters werden met 10-5 verslagen.

Ondanks een energieke inhaalrace verloor honkbal 2 van The Islanders zijn laatste oefenduel met 14-11 van Blue Stars uit Numansdorp.