Nu op de radio: Archipel bij nacht

Horecacontrole

logopolitieGoedereede/Dirksland - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zaterdag 23 mei 2009, samen met toezichthouders DHW, VWA, Eneco, Douane, Sociale Dienst en Belastingdienst, een horecacontrole gehouden.

De politie en toezichthouders (DHW) constateerden in vier gevallen dat men niet beschikte over een juiste exploitatievergunning en drankwetvergunning. In twee gevallen was er geen aanwezigheidsvergunning speelautomaten. In één geval is, na overleg met de burgemeester, een kamerverhuur boven een horecagelegenheid gesloten in verband met brandveiligheid. Er was geen vluchtaanduiding, geen nooduitgang en er waren geen brandblussers.

De Belastingdienst zal een aantal zaken nader onderzoeken, o.a. voor wat betreft urenverantwoording en kassa-administratie.

De Eneco moest bij één pand het elektra en gas afsluiten omdat er geen contract was met de maatschappij. De meterkast werd meegenomen en de gastoevoer verzegeld.

Medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit schreven een boeterapport voor roken in een gelegenheid en deelden waarschuwingen uit met betrekking tot hygiëne en bewaartemperatuur.