Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Informatieavond over toekomstvisie Oostflakkee

Op dinsdagavond 22 april 2008 houdt de gemeente Oostflakkee voor alle inwoners en belangstellenden een informatieavond over de Toekomstvisie 2030. Naast een presentatie over het uitgewerkte voorkeursscenario, krijgen de aanwezigen de gelegenheid om per dorpskern mee te denken over de invulling van de visie, om samen tot de realisatie van het toekomstbeeld te komen.

De eerste maanden van 2008 heeft de gemeente Oostflakkee zich samen met adviesbureau Royal Haskoning bezig gehouden met de voorbereidingen van de Toekomstvisie 2030. In dit voortraject zijn gesprekken gevoerd en bijeenkomsten geweest met de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de ambtelijke organisatie en de klankbordgroepen uit de dorpskernen. Mede dankzij de inbreng van deze groepen heeft de gemeente een voorkeursscenario kunnen ontwikkelen, dat aansluit bij de wensen en behoeften van zowel inwoners als de gemeente. Dit scenario presenteert de gemeente aan alle inwoners en belangstellenden op dinsdag 22 april 2008 om 19:30 uur in de Grutterswei in Oude-Tonge.

Programma
Het programma van de informatieavond bestaat uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte is een informatief gedeelte. Hierin wordt het voorkeursscenario gepresenteerd. Waarnemend burgemeester Jan Heijkoop zal de avond openen. Daarna schetst adviesbureau Royal Haskoning in het kort de stappen die zijn genomen om tot het huidige voorkeursscenario te komen. Vervolgens gaan wethouder Petra 't Hoen en wethouder Gert-Jan van der Valk vanuit hun eigen portefeuille in op de verschillende onderwerpen uit het scenario.

Na de presentaties is er een interactief gedeelte. Tijdens dit deel van de avond worden de aanwezigen verdeeld in vier groepen. De bedoeling is dat de inwoners per dorpskern bekijken welke vervolgstappen de gemeente kan zetten en welke projecten zij kan oppakken om waardevolle elementen uit het toekomstbeeld gerealiseerd te krijgen. Ook krijgen de aanwezigen de gelegenheid na te denken over welke rol zij hier zelf in kunnen vervullen en hoe zij in de nabije toekomst betrokken willen blijven bij de uitvoering van de toekomstvisie. De raadsleden zullen bij de groepen aanschuiven om de reacties te vernemen, zodat zij die mee kunnen nemen in het vervolgtraject.

Aanmelden
Omdat de gemeente graag wil weten hoeveel personen aanwezig zijn tijdens de avond, verzoekt zij u vriendelijk om u vooraf aan te melden per telefoon 0187-647100 of via e-mail: info@oostflakkee.nl onder vermelding van 'Informatieavond toekomstvisie'.