Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Informatiebijeenkomst over opvang buitenlandse werknemers

Op dinsdag 24 juni 2008 organiseert de gemeente Oostflakkee een informatiebijeenkomst over buitenlandse werknemers; en dan met name over Poolse werknemers. De avond is bedoeld voor mensen die rechtstreeks met hen te maken hebben. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:30 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis te Oude-Tonge.

Ondernemers in Nederland moeten steeds vaker gebruik maken van buitenlandse werknemers om diverse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Zowel voor werkgevers als werknemers is het van groot belang dat deze werknemers voor een kortere of langere periode goed worden opgevangen. Gemeenten krijgen hier in toenemende mate mee te maken en Oostflakkee is hier geen uitzondering op. Om die reden is besloten om een informatiebijeenkomst te organiseren.

De bedoeling van de avond is om met elkaar in gesprek te gaan, zodat duidelijk wordt wat mogelijke problemen kunnen zijn en welke rol de gemeente, de ondernemers en de maatschappelijke instellingen kunnen spelen bij het oplossen daarvan. Wethouders Gert-Jan van der Valk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu) en Petra 't Hoen (Maatschappelijke aangelegenheden) zijn aanwezig om iedereen welkom te heten en de avond te leiden.

Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de verschillende mogelijkheden van de huisvesting van buitenlandse werknemers. In een presentatie komen mogelijke opties aan bod, waarbij de voor- en nadelen uitvoerig worden besproken. Daarnaast wordt gekeken naar manieren waarop de buitenlandse werknemers uit de anonimiteit gehaald kunnen worden, zodat zij ook deel kunnen uitmaken van onze samenleving.

Naast het uitwisselen van informatie, is de bijeenkomst erop gericht om bewustwording te creëren bij alle aanwezigen. Op deze manier kan worden gekomen tot een werkbare en structurele oplossing.

Aanmelden
De afgelopen week is een aantal ondernemers en maatschappelijke instellingen per brief uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens deze informatiebijeenkomst. Mocht u ook belanghebbende zijn, maar geen brief hebben ontvangen van de gemeente, dan kunt u zich alsnog opgeven voor deze avond. Omdat de gemeente graag wil weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn tijdens de informatiebijeenkomst, verzoekt zij u vriendelijk om zich vooraf telefonisch aan te melden via 0187-647100 of info@oostflakkee.nl.