Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Ingezonden brief: 'Verboden te betreden met paarden'

Ik stuur u deze brief, omdat ik  - en met mij veel andere ruiters - zeer verontwaardigd ben over de door Staatsbosbeheer geplaatste verbodsborden bij een groot aantal natuurgebieden op Goeree-Overflakkee. Het gaat om de borden: 'verboden te betreden met paarden'.

Rijdend op onze paarden en pony's door de polders van Goeree-Overflakkee stuitten wij op de borden van Staatsbosbeheer. Niet alleen bij de kunstmatig aangelegde bossen in Dirksland, maar ook in Herkingen en Middelharnis en waarschijnlijk ook elders op ons mooie eiland.

Zonder enige, dan wel zonder enige duidelijke vooraankondiging is besloten om een groot aantal natuurgebieden op Goeree-Overflakkee verboden terrein te maken voor het betreden met paarden. Voorheen stonden er helemaal geen borden of een enkel bord: "vrij wandelen op wegen en paden". En dan nu opeens een onbegrijpelijk totaal verbod!

Mijn vragen zijn:

- Is het democratisch verantwoord om dit zonder enige (duidelijke) vooraankondiging, dus zonder enige mogelijkheid van bezwaar in te voeren?
- Wat is de aanleiding voor dit verbod geweest?
- Is er draagvlak onder de bevolking?
- Wat voor schade kunnen wij ruiters toebrengen aan de bewuste natuurgebieden?
- Is er wellicht schade toegebracht in het verleden?

Goeree-Overflakkee: het eiland van rust, natuur en ruimte, maar kennelijk niet voor de paardenliefhebbers.....

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zie uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens alle paardenliefhebbers op Goeree-Overflakkee