Nu op de radio: Archipel bij nacht

Invoering blauwe papiercontainers in gemeente Middelharnis

De gemeenteraad heeft op donderdag 9 juni 2011 het besluit genomen om in alle dorpen van de gemeente Middelharnis blauwe papiercontainers in te voeren. In september krijgen de inwoners van Sommelsdijk, Middelharnis en Nieuwe-Tonge gratis een speciale minicontainer voor oud papier. In Stad aan 't Haringvliet werd de blauwe papiercontainer bij wijze van proef al in 2007 ingevoerd.

De papiercontainer lijkt op de groene en bruine containers. Alleen de kleur is anders, namelijk blauw. Op de papiercontainer zit een sticker met uw adres, zodat u uw container altijd kunt herkennen. Elke papiercontainer heeft een uniek nummer, zodat bekend is van wie welke container is.

Waarom een papiercontainer?
Met de invoering van de blauwe papier container streeft de gemeente Middelharnis de volgende doelstellingen na:

  • Verhoging van 35% ingezameld oud papier, waardoor mogelijk meer opbrengst voor inzamelende instanties.
  • Hergebruik van papier is beter voor het milieu.

De voordelen van de papiercontainer

  • Geen wegwaaiend papier, dus geen zwerfvuil.
  • Geen dozen meer nodig voor bewaren van papier.
  • Geen zware dozen meer tillen.
  • Oud papier kan in de container buiten bewaard worden.
  • De zeecontainers verdwijnen uit het straatbeeld, geen overlast meer voor omwonenden.

Opbrengst
Al jaren halen vrijwilligers van verenigingen, kerken en scholen bij u het oud papier op. De opbrengst is voor de verenigingen, kerken en scholen. Het uitgangspunt is dat de inzamelende verenigingen en kerken er niet op achteruit mogen gaan. De opbrengst van de ingezamelde hoeveelheid wordt via een verdeelsleutel onder elkaar verdeeld. De vrijwilligers zullen met behulp van een perswagen nog steeds het oud papier ophalen.

Folder
In augustus ontvangen de inwoners van Sommelsdijk, Middelharnis en Nieuwe-Tonge een folder van de gemeente over de invoering van de blauwe papiercontainers. In deze folder staat aangegeven wanneer de containers worden bezorgd (september) en wanneer de containers worden geleegd (vanaf oktober).