Nu op de radio: Archipel bij nacht

Kies voor Zuid-Hollands Groen

Foto

Landschapsbeheer Zuid-Holland houdt in de herfst en winter 2010 voor de achttiende keer de actie 'Kies voor Zuid-Hollands Groen' (voorheen: Boeren Planten Bomen). Het doel van deze actie is om bewoners van het Zuid-Hollandse landschap te stimuleren om Zuid-Hollandse struiken en bomen aan te planten. Tot vrijdag 29 oktober 2010 kunnen de bestelformulieren worden ingeleverd. Het plantmateriaal wordt enkele weken later thuisbezorgd.

Groen landschap voor lage prijzen
Tijdens de actie Kies voor Zuid-Hollands Groen kan tegen lage prijzen een uitgebreid assortiment van Zuid-Hollandse struiken en bomen worden besteld. Met knotbomen langs percelen, leilinden om de boerderij, hoogstamfruitbomen, streekeigen sierbomen en -struiken op het erf of jonge boompjes op een niet-gebruikt stukje grond; op verschillende manieren kunt u uw boerderij, erf of tuin aanzienlijk verfraaien. Bovendien biedt het nieuwe kansen voor de natuur. Het hoogwaardige plantmateriaal wordt betrokken van gerenommeerde kwekers en is gegarandeerd ziektevrij. Landschapsbeheer Zuid-Holland zorgt voor uitgebreide instructies voor de aanplant, verzorging en bescherming van het nieuwe groen. Wij adviseren gratis, telefonisch of aan huis, over wat u het beste in uw omgeving kunt aanplanten.

Aanvragen brochure en bestelformulier Kies voor Zuid-Hollands Groen
Bewoners van het Zuid-Hollandse landelijke gebied kunnen de brochure Kies voor Zuid-Hollands Groen kosteloos bestellen bij Landschapsbeheer Zuid-Holland. In het boekje staat een uitgebreide beschrijving van de struik- en boomsoorten, met voor elke soort een vermel¬ding van bodemeisen, toepassings- en gebruiksmogelijkheden en de betekenis voor natuur en landschap. U ontvangt gelijktijdig de bestellijst waarmee u alle beschreven soorten kunt bestellen. De bestellijst is ook te downloaden van de website. Ga voor het bestellen van de brochure of het downloaden van de bestellijst naar http://www.landschapsbeheerzuidholland.nl/.  

Subsidiemogelijkheid
Voor de aanschaf van plant- en beschermingsmateriaal is subsidie beschikbaar via de regeling Aanleg Kleine Landschapselementen (KLE). Meer informatie over deze regeling kunt u vinden op http://www.landschapsbeheerzuidholland.nl/, onder de rubriek projecten Maak je erf goed.

Over Landschapsbeheer Zuid-Holland
Landschapsbeheer Zuid-Holland werkt aan een natuurlijk, toegankelijk en identiteitsgebonden landschap in de provincie Zuid-Holland. Wij doen dit met zorg en respect voor haar cultuurhistorie en ecologie. Ons enige belang is het dienen van het landschap en de mensen die het landschap beleven. Om ons doel te bereiken werken we samen met en verbinden we bewoners, beheerders, eigenaren en gebruikers van het landschap.