Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Kinderomloop Goeree-Overflakkee 2009

logo_omloopDe 20e Omloop van Goeree-Overflakkee vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2009. Wegens het grote succes van de Kinderomloop die in 2004 ter gelegenheid van de 15e Omloop Goeree-Overflakkee is georganiseerd, heeft het bestuur van Stichting Omloop Goeree-Overflakkee besloten voortaan ieder jaar een Kinderomloop te organiseren.

De Kinderomloop vindt gelijktijdig plaats met de 'grote' Omloop en zal dus worden georganiseerd op zaterdag 29 augustus 2009. De Kinderomloop is bestemd voor de basisschoolkinderen. Vanaf Oude-Tonge voor kinderen in groep 6 t/m 8 en vanaf Galatheese Haven voor kinderen t/m groep 5. De start in Oude-Tonge is om 10:00 uur en de start in Galatheese Haven om 11:00 uur.

Er worden brieven met informatie toegezonden aan alle basisscholen van Goeree-Overflakkee. Natuurlijk mogen ook verenigingen zich voor de Kinderomloop inschrijven. Het bestuur geeft de voorkeur aan deelname van kinderen in groepsverband. De Stichting wilt u vragen per e-mail vóór 9 april 2009 (vóór de Paasvakantie) door te geven of uw school/vereniging meedoet aan de Kinderomloop. Individuele inschrijving is pas mogelijk na sluiting van de inschrijving voor scholen en verenigingen en wel vanaf 1 juni 2009 via genoemde site. Meer informatie is te vinden op onze site www.omloop.com. Het Goede Doel dat dit jaar aan de Omloop is verbonden, wordt tijdens de presentatiebijeenkomst in maart 2009 bekend gemaakt. Om scholen en verenigingen voor hun inspanning te belonen, is de helft van de sponsoropbrengst welke de kinderen bijeen hebben gelopen, bestemd voor de school/vereniging. Hiervan kan men leuke dingen doen voor de kinderen. Wellicht kunnen geïnteresseerde ouders hun school of vereniging ondersteunen door als begeleider met de kinderen mee te lopen of - indien gewenst - de inschrijving (helpen) te verzorgen.

Dit jaar valt de Kinderomloop niet in de zomervakantie en dus hoopt het bestuur dat vele scholen zullen deelnemen. Het is toch fantastisch om aan zo'n uniek evenement mee te doen. Daar het voor de 'grote' Omloop een jubileumjaar betreft, zullen er dit jaar extra activiteiten worden georganiseerd. Hierover zal op een later tijdstip nader bericht volgen. Voor informatie over de Kinderomloop kunt u de site www.omloop.com raadplegen of rechtstreeks contact opnemen met Daniëlle van Steeg via e-mailadres kinderomloop@omloop.com of telefoonnummer 06-51786928.