Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Kinderraad vergadert in gemeente Dirksland

logo gemeente dirkslandDonderdagmiddag 29 maart 2012 om 13:00 uur vergadert de Kinderraad van de gemeente Dirksland in de raadszaal. De hoogste groepen van de vijf basisscholen uit de gemeente Dirksland hebben ieder één fractie gevormd bestaande uit drie fractieleden en drie steunfractieleden. De fractieleden verdedigen aan de raadstafel het eigen "beleidspunt", terwijl de steunfractieleden vanaf de publieke tribune om advies gevraagd kunnen worden.

Presenteren en debatteren
De kinderen lichten tijdens de vergadering hun voorstel aan elkaar toe en verdedigen het voorstel. De gemeente Dirksland heeft een budget beschikbaar gesteld van € 2.500,00. Dit geld wordt gebruikt om het winnende voorstel te realiseren. De fracties mogen zelf ideeën aandragen om meer geld te krijgen, bijvoorbeeld door sponsoring of het organiseren van een actie op school. Een jury beoordeelt de plannen op onderdelen als: financieel haalbaar (kan het betaald worden), praktisch uitvoerbaar (kan het gemaakt worden) en bestemmingsplan (mag het op die locatie?).

Fracties en onderwerpen
Basisschool SmdB De Regenboog uit Melissant heeft de fractie PvdH (Partij voor de Hutten) gevormd. Zij verdedigen het idee om op het trapveldje in Melissant één hut te realiseren.

De OBS Roxenisse heeft de MP'12 (Melissantse Partij) opgericht. Zij willen graag een tokkelbaan in het Melissantse(speel)bos.

Het Dirkslands Pannakooi Team van CBS Prins Maurits wil de cheque graag gebruiken voor het plaatsen van een pannakooi (straatvoetbalvoorziening) in De Nieuwe Gooye.

Op de CBS Prins Johan Friso heeft de SRH ideeën uitgewerkt om het strandje van Herkingen aantrekkelijker te maken. SRH staat voor Samen Recreëren in Herkingen en Strand Recreatie Herkingen.

De fractie NAP van OBS De Inktvis (Natuurlijk Avontuurlijke Partij) wil de survivalbaan in het bos bij Molenzicht graag uitbreiden.

Tweede Kinderraad
Het is de tweede Kinderraad die wordt georganiseerd. In 2010 won de Partij van de Activiteiten (groep 7, OBS De Inktvis) met het idee om een survivalbaan aan te leggen in het bos bij Molenzicht.

Kinderraad live beluisteren
Geïnteresseerden kunnen de Kinderraadsvergadering live beluisteren via de website van de gemeente www.dirksland.nl. Op de homepagina verschijnt een directe link naar het geluidsfragment.