Nu op de radio: Archipel bij nacht

Kitesurfers in problemen door wegvallen van de wind

logoknrmVrijdag 10 april 2009 werd de bemanning de Baron van Lynden, van KNRM station Ouddorp buiten, om 15:05 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een melding kitesurfer in de problemen op de Noordzee ter hoogte van strandpaviljoen De Kous. Door het wegvallen van de wind kon de kite surfsport niet meer worden uitgeoefend.

Op zee dreven drie kite uitrustingen. Bekend was dat twee kitesurfers aan wal waren gekomen. Met de Baron van Lynden, het KHV (Kust Hulp Verleningvoertuig) en de tractor werd gezocht naar de derde surfer. Deze bleek na enige tijd ook aan de wal te zijn gekomen. Met de reddingboot werden de uitrustingen uit zee opgehaald en aan de eigenaren overhandigd.

Om 17:10 uur werd de bemanning van station Ouddorp weer door het Kustwacht Centrum gealarmeerd, nu voor een windsurfer in de problemen op de Grevelingen ter hoogte van De Punt. Ter plaatse gekomen met reddingboot de Griend bleek dat de surfer, die ook gebrek aan wind had om te surfen, door de bemanning van een passerend motorbootje was geholpen zodat de Griend terug kon keren naar station.