Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM klaar voor kitesurfseizoen

Foto

Met de eerste meldingen van surfers in nood, is voor de KNRM het kitesurfseizoen geopend. Ook voor kitesurfers die in nood zijn, hulp nodig hebben of gered dienen te worden staan de professionele vrijwilligers van de KNRM 24/7 klaar. Bij een melding van een surfer in nood, maar ook wanneer een zeil, kite of board wordt gevonden, komt de KNRM in actie.

De afgelopen jaren werden veel acties, na het vinden van surfmateriaal in zee of op het strand, voor niets uitgevoerd. Achteraf bleek een surfer dan allang zijn avonturen te delen met vrienden of thuis op de bank te zitten.

Om te voorkomen dat er veel manuren en geld verloren gaan aan het onnodig uitrukken met één van de reddingboten of het kusthulpverleningvoertuig, start de KNRM dit jaar in Ouddorp en Stellendam een campagne om in contact te komen met de kitesurfers. Op Hemelvaartdag was een promotieteam van de KNRM op de Brouwersdam aanwezig om kitesurfers te informeren over het werk van de KNRM. Kitesurfers komen vanuit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België, om vanaf het strand op de Kop van Goeree hun sport te beoefenen.

De campagne van de KNRM 'Help us 2 help you' is bedoeld om meer bekendheid te krijgen bij de kitesurfers en medewerking van de surfer te vragen door bij verlies van een zeil of ander materiaal dit te melden aan het Kustwachtcentrum (0900 - 0111). Ook kunnen surfers met een speciale sticker, door de KNRM verstrekt, hun contactgegevens op materialen plaatsen en natuurlijk kunnen zij donateur te worden. De KNRM komt immers in actie als een kitesurfer in nood verkeert, hulp nodig heeft of gered moet worden. De KNRM helpt de kitesurfer, de kitesurfer steunt de KNRM.

Via de twitterberichten van @KNRM_Ouddorp kunnen kitesurfers op de hoogte blijven van acties die de KNRM uitvoert.

Met de campagne, die in mei 2012 van start gaat, hoopt de bemanning van station Ouddorp en Stellendam op een fijne samenwerking met kitesurfers en surfcentra, met als uiteindelijk doel minder onnodige acties uit te hoeven voeren.

Wilt u de kNRM steunen met uw donatie? Bezoek www.knrm.nl of stuur een mail direct naar de stations op Goeree-Overflakkee, pr@stellendam.knrm.nl.