Nu op de radio: Archipel in de ochtend

KNRM station Ouddorp twee maal in actie

logoknrmWoensdag 15 april 2009 om 12:55 uur werd de bemanning de Baron van Lynden van KNRM station Ouddorp buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een melding kitesurfer in de problemen. 

Het bleek volgens de Kustwachtpost Ouddorp te gaan om een kitesurfer die in problemen zou zijn in de Noordzee, aan de buitenzijde van de Brouwersdam.

Ter plaatse gekomen bleek dat de kitesurfer zwemmend aan wal was gekomen, met achterlating van zijn uitrusting. Een andere kitesurfer was inmiddels onderweg om de achtergelaten uitrusting op te halen. Dit lukte niet, zodat de bemanning van de reddingboot deze kitesurfer heeft opgehaald, inclusief de uitrusting van de eerste kitesurfer.

Woensdag 15 april 2009 om 16:25 uur werd de bemanning van de Griend van station Ouddorp binnen door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig met stuur/motorproblemen op het Grevelingenmeer. Volgens de Kustwachtpost Ouddorp ging het om een motorboot met motorproblemen ter hoogte van de boei GB 8. Ter plaatse gekomen bleek het te gaan om de Pacific van 6,3 meter lengte en met 3 personen aan boord die een defecte motor had. In overleg met de bemanning van dat bootje werd dit gesleept en afgemeerd in de haven van Brouwershaven.