Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM Stellendam verleent hulp bij scheepsramp

logoknrmOp woensdagavond 5 december 2012 is in de vroege avond de bemanning van KNRM station Stellendam met de reddingboot Antoinette uitgevaren. Om 19:20 uur ontving het Kustwachtcentrum van het schip Baltic Ace een melding dat het schip in aanvaring was gekomen met het containerschip Corvus J ter hoogte van de Noord Hinder, op circa 65 kilometer ten westen van Goeree-Overflakkee. Het schip was zinkende.

Ter plaatse gekomen heeft de Antoinette deelgenomen aan de grootscheepse zoekactie naar opvarenden van de Baltic Ace. Bij windkracht 6 en hoge golven is tot circa 02:00 uur gezocht naar de mensen die werden vermist.

De Antoinette heeft één lichaam geborgen. Het barre weer, maakte het zoeken, volgens de schipper, extreem moeilijk. Van de 24 opvarende van de Baltic Ace waren om 02:00 uur 's vier doden geborgen en 13 mensen gered.

Aan de zoekactie werd deelgenomen door drie reddingboten van de KNRM stations Neeltje Jans, Stellendam en Breskens, alsmede een helikopter van Defensie (NVH), de offshore redding helikopter en een Belgische helikopter, een vliegtuig van de Kustwacht, marine patrouillevaartuigen Friesland en Groningen en schepen die in de buurt vaarden, waaronder de OD 6.