Nu op de radio: Archipel in de ochtend

KNRM vaart voor twee jachten aan de grond

logoknrmVrijdag 21 mei 2010 om 18:53 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette, van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht aan de grond bij de boei SG 9 op de Noordzee.

Er werd uitgevaren en onderweg kwam de melding dat er 300 meter verder nog een bootje aan de grond zat. Het zicht was daar ter plaatse 30 tot 50 meter. Er werd besloten eerst een bemanningslid over te zetten op het laatst vastgelopen jacht, de Aletha en daarna de Serena te gaan helpen. Er werd een sleepverbinding gemaakt met de Serena maar bij het begin van het trekken kwam de boot zo scheef te liggen dat werd besloten eerst de mensen van boord te halen en alleen een opstapper aan boord te laten. Het jacht werd vlot getrokken waarna het aan de boei SG 9 werd vastgemaakt.

Toen werd er naar de Aletha gevaren en deze werd ook naar dieper water gesleept. Beide boten konden op eigen kracht varen en er werd besloten ze achter de reddingboot Antoinette aan naar de haven te laten varen. Net voor de haven werd het zicht beter en werden de mensen terug gebracht naar de Serena. Na gegevens te hebben opgenomen kon de reddingboot terug keren naar station.