Nu op de radio: Archipel bij nacht

Kom allemaal naar de bibliotheek, het is Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek die duurt van 5 t/m 15 oktober 2011, is het in alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta feest. Het thema van de Kinderboekenweek is Superhelden.


Ben je dol op striptekenen? Heb je altijd al eens willen zien hoe een kever ontploffingen kan veroorzaken? Of schrijf je liever je eigen superheldenverhaal? Kom dan snel naar de bibliotheek of kijk op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl en kijk wat er allemaal te doen is.

Pannenkoeken & Film
Woensdag 5 oktober van 17:30 tot 20:00 uur in alle *vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta: de bibliotheken worden voor een dag omgetoverd tot restaurants en bioscopen. Eerst ga je met z'n allen pannenkoeken eten, zoveel als je op kunt en daarna kijken je samen naar een 'speciale' Kinderboekenweekfilm.

*Abbenbroek, Brielle, Geervliet/Heenvliet, Middelharnis, Oostvoorne, Oudenhoorn, Oude-Tonge, Ouddorp, Rockanje, Rozenburg en Zuidland.

Maak je eigen superheldenmasker
Zaterdag 8 oktober van 10:30 tot 12:00 uur in de bibliotheek van Middelharnis en woensdag 12 oktober van 14:00 tot 15:30 uur in de bibliotheek van Oude-Tonge: Hoe ziet jouw superheld er uit? Stoer, knap of grappig, misschien lijkt jouw superheld wel op jezelf... Samen met keramiste Marianne Bosch maak je een superheldenmasker van klei. Marianne neemt de kunstwerken mee om ze te bakken en glazuren. Je masker wordt een echt kunstwerk.

Schrijf je eigen Superheldenverhaal
Woensdag 12 oktober van 14:00 tot 15:30 uur in de bibliotheek van Middelharnis: Je eigen superheldenverhaal schrijven, hoe doe je dat? Waar speelt je verhaal zich af, wie zijn de hoofdpersonen, wat is de plot, hoe loopt het af? Er komt nogal wat kijken bij het bedenken van een verhaal. Bij een verhaal hoort ook een illustratie, die maak je natuurlijk ook. Saskia Maaskant leert je de fijne kneepjes van het schrijversvak en jouw verhaal wordt ook nog op haar website geplaatst.

Voor meer informatie of aanmelden ga naar www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl of loop even binnen in je bibliotheek.