Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Koorddanser maakt val tijdens voorstelling in Ouddorp

Foto

Tijdens de middagvoorstelling van Circus Herman Renz in Ouddorp op woensdag 11 juli 2012 is een ongeval gebeurd met een van de artiesten. Omstreeks 16:10 uur viel een koorddanser van het vermaarde Colombiaanse 'Carlos Camadi Trio' vanaf een dunne staalkabel op 10 meter hoogte naar beneden. Ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse.

De 24-jarige artiest verloor om nog onbekende reden zijn evenwicht tijdens de eerste tric van het zenuwslopende luchtnummer. Daarbij viel hij in het aanwezige veiligheids-luchtkussen onder de staaldraad en kwam op zijn rug -doch ongelukkig op zijn rechterbeen- terecht.

De artiest verliet tijdens de act zelf de piste, maar toch werd voor alle zekerheid direct een traumahelikopter ingeschakeld. Na onderzoek van toegesneld medisch personeel bleek zijn toestand stabiel. Hij praat en beweegt, maar is ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De voorstelling 'SENSATIONS' werd na een pauze hervat. Er waren zo'n 300 mensen in de circustent aanwezig toen het ongeval gebeurde.

De komende dagen is Circus Herman Renz te gast in Hoofddorp. Er wordt bekeken of er een tijdelijke vervanger voor de luchtacrobaat nodig is.

Foto van de act is een dag eerder genomen.