Nu op de radio: Archipel bij nacht

Kunst op school

Foto behorende bij Kunst op school
Foto behorende bij Kunst op school
Foto behorende bij Kunst op school

Olifanten, piraten, Egyptische goden en apenkoppen. Deze thema's hadden de kinderen van OBS De Regenboog uit Ooltgensplaat uitgekozen voor hun kunstweek. Gedurende deze week, die duurde van 24 tot en met 28 januari 2011, ging iedere klas een dagdeel aan de slag met houtskool, verf, krijt en oostindische inkt.

De kinderen werden hierin begeleid door kunstenares Mirian Zimmerman van atelier Galathea uit Achthuizen. Voor de kleuters kwam zij maandagmiddag speciaal naar school. Eerst liet ze zien hoe je met een paar simpele lijnen een olifant en muziekinstrumenten kunt tekenen. Daarna kreeg ieder kind een vel papier zo groot als het tafeltje en een stukje houtskool. Al snel stonden er twintig olifanten in de klas. Sommige met vijf of zes poten, andere met een heel lange slurf. Zeer geconcentreerd gingen de kinderen daarna in de weer om met krijt de olifanten kleur te geven.

De dagen daarna gingen de andere groepen naar atelier Galathea in Achthuizen. Na de uitleg van Mirian kwamen ook hier de prachtigste creaties tevoorschijn. De kleuren verf mochten de kinderen zelf mengen. Levensgrote, kleurrijke schilderijen waren het resultaat. Sommige piraten van groep 3/4 zagen er echt gevaarlijk uit. Ook de apenkoppen van groep 7/8 waren goed gelukt. Sommige leken sprekend!