Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kwaliteitskeurmerk PREZO voor Ebbe en Vloed

Eind 2012 hebben de woonzorglocaties van CuraMare hard gewerkt om het kwaliteitskeurmerk PREZO voor verpleging, verzorging en Thuiszorg te behalen. Op 6 juni 2013 ontving mevrouw Joke Paulen, locatiemanager Ebbe en Vloed, als eerste dit kwaliteitskeurmerk uit handen van wethouder Gerrit de Jong.

PREZO
PREZO is een kwaliteitssysteem voor de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VV&T) dat helpt te sturen op verantwoorde zorg. Dit systeem is in 2008 in opdracht van ActiZ ontwikkeld. Centraal in dit kwaliteitssysteem staan de prestaties die medewerkers en de organisatie leveren aan de cliënt. PREZO beschrijft wat medewerkers en organisatie kunnen doen om aan de cliënt verantwoorde zorg te leveren en welke voorwaarden nodig zijn om die activiteiten te verrichten. Het is een instrument voor zowel de medewerkers als voor beleidsmakers en bestuurders.

Individu belangrijk
Volgens de auditoren hebben de medewerkers van Ebbe en Vloed in korte tijd het Zorgleefplan (ZLP) eigen gemaakt. "Het zat al goed tussen de oren en harten." Ook vinden zij dat op de verpleegunit duidelijk wordt gekeken naar het individu. Daarnaast is zichtbaar veel tijd gestoken in training en scholing. Tevens is de veiligheid in het gebouw, ondanks de ouderdom, nog prima in orde. Er waren vooral ook complimenten voor het dalende ziekteverzuim.

Andere locaties volgen
Wim Driesse, lid Raad van Bestuur CuraMare, is onder de indruk van het resultaat: "Ik ben er trots op dat de medewerkers zich dagelijks inzetten om goede zorg te leveren. De andere woonzorglocaties behalen, als alles volgens plan verloopt, in de loop van dit jaar ook het keurmerk."