Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ladderwagen brandweer in Hellevoetsluis

logobrandweerPolitieke partij VDB'78 heeft uit het AD van 24 februari 2010 vernomen dat er een materieelspreidingsplan van de brandweer is gepresenteerd aan de burgemeesters in deze regio tijdens een vergadering met de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond). Dit plan is een bezuinigingsplan waarbij tien bluswagens van de brandweer Rotterdam-Rijnmond verdwijnen. Wat het plan precies inhoudt is bij VDB'78 nog niet bekend.

De partij heeft begin februari 2010 een motie ingediend tot herpositionering van de ladderwagen naar de kazerne in Hellevoetsluis. Dit heeft zoals het er nu naar uitziet een positieve uitwerking gehad.

In het materieelspreidingsplan is ervoor gekozen om een ladderwagen in de kazerne te Hellevoetsluis te plaatsen die ook voor Goeree-Overflakkee beschikbaar is. VDB'78 zal, als de volledige inhoud van het materieelspreidingsplan bekend is, dit kritisch bekijken en blijven volgen. Daar waar nodig zal er actie worden ondernomen. Dit plan mag nimmer de veiligheid van de burgers en de vrijwillige brandweerlieden in gevaar brengen.