Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Mantelzorgers van Goeree-Overflakkee

Elke dag zorgen in Nederland ruim drie miljoen mensen voor hun chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of buur. Deze zorg kan jarenlang duren, is onbetaald en wordt vaak vanuit een persoonlijke relatie gegeven. De SWO is een brede welzijnsstichting die de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee verzorgt.

De mantelzorger ziet zijn/haar taak vaak als iets vanzelfsprekends, er is vaak geen keus, het krijgen van beperkingen/een ziekte kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om een ander een handje te helpen en het geeft vaak veel voldoening. Als de zorg die u verleent intensief en langdurig is (meer dan acht uur per week en minimaal drie maanden aaneengesloten), dan bent u een mantelzorger. Voor een mantelzorger kan het erg zwaar worden om de zorg te combineren met de dagelijkse dingen.

Voor het ondersteunen van u als mantelzorger biedt de SWO diverse mogelijkheden. Wilt u zich bij de organisatie registreren als mantelzorger, dan kunt u zich daarvoor aanmelden. U ontvangt als mantelzorger regelmatig een nieuwsbrief en in ieder geval indien u een e-mailadres aan hun opgeeft een persoonlijke uitnodiging voor diverse bijeenkomsten, cursussen en activiteiten.

Overzicht van de contactmomenten in 2013:
- 29 januari 2013, thema: Creatief voor de vogels
- 16 april 2013, thema: nog onbekend
- 11 juni 2013, thema: Informatie en praten met elkaar over het verzorgen van en omgaan met mensen met een niet aangeboren hersenafwijking (N.A.H.)
- 24 september 2013, thema: nog onbekend
- 26 november 2013, thema: nog onbekend

Alle bijeenkomsten worden gehouden in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27, te Middelharnis, tijdstip: 14:00 - 16:00 uur.

Wilt u zich opgeven voor een van de bijeenkomsten of uzelf inschrijven als mantelzorger dan kan dit bij voorkeur per e-mail/telefoon. SWO, Bernhardstraat 35, 3255 BB Oude Tonge, telefoonnummer: 0187 - 641344, e-mail: i.vanrossum@welzijngo.nl. Geef bij uw inschrijving het volgende door: uw e-mailadres, naam, adres, geboortedatum en voor wie u mantelzorger bent en wat daarin uw taken zijn.