Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Moederdagtip: heerlijke zeep en zilveren sierraden

De vrouwelijke medewerkers van Soap-n-Scent maken prachtige, luxe zeepproducten. Pimarn Tovanabootr uit Thailand heeft in Amerika milieukunde gestudeerd en leerde daar de kunst van het zeep maken. Vier jaar geleden richtte Pimarn in Thailand een familiebedrijf op, gewoon bij haar thuis. De productie van zeep gebeurt op ambachtelijke wijze en levert de vrouwen een vaste baan en inkomen op.

Niet onbelangrijk in een land waar vrouwen vaak in de prostitutie terechtkomen als ze geen betaald werk kunnen vinden. De zeep is van natuurlijke glycerine en plantaardige oliën die de vochtbalans van de huid helpen te verbeteren zonder dat zij de natuurlijke functie van de huid aantasten. De zeepjes zijn verkrijgbaar in vele heerlijke geuren en worden zowel per stuk als in een mooie cadeauverpakking verkocht bij de wereldwinkel in Middelharnis. Een echte verwennerij en dus heel geschikt voor Moederdag!

Zilveren sieraden van Madat
Speciaal voor Moederdag heeft de Wereldwinkel een schitterende collectie zilveren sieraden van Madat ingekocht. De sieraden zijn uitgevoerd in zowel westerse en niet-westerse designs en zijn perfect afgewerkt. Het zilver heeft het hoogste keurmerk: het is gemaakt van gegarandeerd 92,5% puur zilver, waaraan alleen  wat koper is toegevoegd om het materiaal iets steviger te maken. De sieraden zijn gegarandeerd nikkelvrij. De waarborg in Gouda controleert en merkt elk sieraad.

Madat Nepal Handel is een organisatie die lokale zilversmeden helpt om een goed bestaan op te bouwen. Dambar Biswhokarma is zo'n lokale zilversmid. Hij is afkomstig uit een van de laagste kasten in Nepal. Hij had het geluk dat hij een Nederlander ontmoette die zijn schoolgeld en daarna zijn opleiding als zilversmid betaalde. Samen met zijn vrouw en twee leerlingen uit zijn dorp, leefde en werkte hij in twee vochtige souterrain kamertjes in Kathmandu. Hij werkte voor de lokale markt maar dat leverde nauwelijks iets op. Toen hij voor Madat Nepal Handel ging werken, leerde hij leerde drie belangrijke dingen: hoogwaardig vakmanschap, gegarandeerde kwaliteit en goede designs. Madat hielp Dambar aan grote orders. Er werken nu 14 personen in een nieuwe werkplaats, die een gegarandeerd inkomen hebben. Ongeveer de helft is reeds getrouwd en heeft een of meerdere kinderen. Ondanks hun lage schoolopleiding, soms slechts twee of drie klassen lagere school, zijn ze in staat om met hun handwerk hun gezin en familie te onderhouden. Hun opleidingsniveau als zilversmid varieert. De meesten zijn senior medewerkers en kunnen vrijwel alle designs maken. De senior medewerkers zijn verantwoordelijk voor de opleiding van de junior medewerkers. Die wonen vaak bij hen thuis. Het werkt allemaal uitstekend en het is net één grote familie.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij. In de week voor Moederdag, krijgt u 10% korting op ons assortiment zilveren sieraden.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.