Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Natuurlijk Avontuurlijke Partij wint Kinderraaddebat

Foto behorende bij Natuurlijk Avontuurlijke Partij wint Kinderraaddebat
Foto behorende bij Natuurlijk Avontuurlijke Partij wint Kinderraaddebat

Donderdagmiddag 29 maart 2012 vergaderde de Kinderraad van de gemeente Dirksland. Vijf fracties presenteerden en verdedigden hun "beleidsplan". De winnende partij, de Natuurlijk Avontuurlijke Partij (groep 8, OBS De Inktvis) won met het idee om de survivalbaan in het bos bij Molenzicht uit te breiden. In 2010 won de Partij van de Activiteiten van OBS De Inktvis, met het idee om deze survivalbaan aan te leggen.

De fracties en beleidspunten
De hoogste groepen van de vijf basisscholen uit de gemeente Dirksland hebben ieder één fractie gevormd. Zij verdedigen aan de raadstafel het eigen "beleidspunt". Naast de Natuurlijk Avontuurlijke Partij presenteerden nog vier fracties hun plannen.

De Partij voor de Hutten (SmdB De Regenboog) verdedigde het idee om op het trapveldje in Melissant één hut te realiseren. De Melissantse Partij (OBS Roxenisse) wilde graag een tokkelbaan in het Melissantse(speel)bos. Het Dirkslands Pannakooi Team van CBS Prins Maurits wilde een pannakooi (straatvoetbalvoorziening) in De Nieuwe Gooye en Samen Recreëren in Herkingen (CBS Prins Johan Friso) presenteerde plannen om het strandje van Herkingen aantrekkelijker te maken.

Vragen stellen en debatteren
De kinderen hebben tijdens de vergadering het voorstel aan elkaar gepresenteerd met powerpointpresentaties. Van de pannakooi is zelfs een maquette gemaakt. Om nog meer aandacht voor de ideeën te krijgen zijn posters en een spandoek gemaakt. Na de presentaties stelden de kinderen elkaar vragen. Zij maakten het elkaar hierbij zeker niet gemakkelijk. Hebben jullie ook aan de veiligheid gedacht? Is het niet gevoelig voor vandalisme? Is het wel leuk voor iedereen?

En de winnaar is
Een spannende stemronde met een puntensysteem was nodig om uiteindelijk een winnaar aan te kunnen wijzen. De eindstrijd ging tussen de Natuurlijk Avontuurlijke Partij en de Melissantse Partij ofwel tussen de survivalbaan in Dirksland en de tokkelbaan in Melissant. Na nog een stemronde (door middel van handopsteken) werd gekozen voor de uitbreiding van de stormbaan in het bos bij Molenzicht.

Natuurlijk Avontuurlijke Partij
Burgemeester Stoop overhandigde de cheque ter waarde van € 2500,00 aan Steven Knoll, Lisa de Blok en Mitchell Lieshout. "Wij vinden het heel belangrijk om de natuur te betrekken bij ons plan. Je kunt veel doen met natuurlijke materialen en het ziet er nog mooi uit ook". De partij wil de survivalbaan graag uitbreiden met hutten van wilgentakken, kruipgangen van rioolbuizen en een crossparcours.