Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Nieuw fietspad door Ouddorpse duinen

Foto

Aan het begin van 2010 heeft een projectteam van de gemeente Goedereede opdracht gekregen een plan te maken voor het fietspad Derde Blok in Ouddorp. Het plan moest aanbesteed worden in 2010. Het fietspad Derde Blok is een onderdeel van het provinciale fietspadenplan van de provincie Zuid-Holland.

Binnen dit projectteam van de gemeente Goedereede slaan de provincie Zuid-Holland, het Waterschap Hollandse Delta, Natuurmonumenten, Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee en de Stichting Duinbehoud de handen ineen. Samen stelden zij een plan op waarvan het bestek in 2010 is aanbesteed. De uitvoering van de werken wordt vóór het zomerseizoen 2011 ter hand genomen. In het duingedeelte tussen het Flaauwe Werk en de bocht in de Groenedijk wordt een betonnen fietspad aangelegd. Vanaf de bocht in de Groenedijk en het parkeerterrein is een nieuwe toegangsweg naar het bestaande parkeerterrein geprojecteerd. Op deze wijze worden het fietsverkeer en het autoverkeer van elkaar gescheiden. Het oude gedeelte van de Groenedijk wordt namelijk fietspad tot aan de Groeneweg. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk naar onder andere de recreatiewoningen en de strandtent. In dit gedeelte van het fietspad wordt een paal geplaatst om rondrijden te voorkomen.

Bij het resterende deel van de Groenedijk neemt de gemeente maatregelen om hinderlijk parkeren te voorkomen. Het bestaande parkeerterrein aan het eind van de Groenedijk blijft gehandhaafd. Het gemeentebestuur van de gemeente Goedereede is blij met de samenwerking tussen de diverse organisaties en het behaalde resultaat. 'Het Rondje Goeree' is weer een stukje completer geworden.