Nu ook een leespunt in Stad aan het Haringvliet

Vanaf woensdag 12 januari 2011 is in het Trefpunt, Oranjelaan 14, in Stad aan het Haringvliet een leespunt gevestigd. Het leespunt is elke woensdagmiddag geopend tussen 13:30 - 16:30 uur en wordt gerund door een team van enthousiaste Stadse vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor deze nieuwe voorziening in Stad aan het Haringvliet. Het leespunt komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Middelharnis, de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het bestuur van Het Trefpunt.

Wat is een leespunt?
Leespunten zijn een soort minibibliotheken, die de bestaande bibliotheekvestigingen aanvullen, zodat het in elk dorp mogelijk is om boeken te lenen. Leespunten zijn vooral bedoeld voor de kinderen van 0 - 12 jaar en aan de kern gebonden inwoners.

Collectie
De collectie van het leespunt is toegespitst op bovenstaande doelgroepen. De collectie wordt regelmatig gewisseld, zodat er toch steeds iets nieuws te vinden is. Als u op zoek bent naar een specifiek boek kunt u bij het leespunt, of via de internetcatalogus, het boek reserveren en later ophalen in het leespunt.

Bibliotheekabonnement
Een bibliotheekabonnement voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Voor volwassenen gelden standaardtarieven. Speciaal voor lezers boven de 18 jaar is er een kennismakingskorting: men kan eerst 3 maanden het Leespunt gratis uitproberen.

Ontmoetingsbijeenkomst
Op zaterdag 8 januari 2011 wordt er in het Trefpunt een ontmoetingsavond georganiseerd door het Comité Stadse Dag. Het Leespunt zal daar ook vertegenwoordigd zijn. Op deze avond kunt u zich alvast, geheel vrijblijvend, inschrijven bij het Leespunt.

Officiële opening
Op woensdagmiddag 19 januari 2011 wordt om 14:00 uur het Leespunt officieel geopend. Na de officiële openingshandeling is er een themamiddag voor kinderen van 3 tot 6 jaar in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Aan deze middag zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kom gerust langs, bel 0187-667744 of stel uw vraag via info@bibliotheekzuidhollandsedelta.nl. U kunt ook een kijkje nemen op de website www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.