Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ontwerpopdracht voor studenten in gemeente Middelharnis

Foto

De gemeente Middelharnis heeft voor de Ontwerpsessie Openbare Ruimte (OOR) 2011, die door Stadswerk wordt georganiseerd, een ontwerpopdracht aangeleverd. OOR is een meerdaags cursustraject waarbij studenten en jong professionals de kans krijgen aan de slag te gaan met een concrete en actuele opgave.

Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 april 2011 hebben vier studenten afkomstig van de TU Delft, de Hogeschool Rotterdam en Van Larenstein Velp zich gebogen over mogelijke ontwerpmogelijkheden voor het Oost Voorgors in Middelharnis. Een young professional van een gemeente elders, die zich graag als projectleider wil gaan bekwamen, heeft als projectleider opgetreden. De groep werd begeleid door een vertegenwoordiger van Stads-werk.

Hard werken
De eerste dag hebben de studenten en de projectleider de ontwikkellocatie bezocht, zodat ze zich een goed beeld konden vormen. Vervolgens zijn ze drie dagen tot 's avonds laat bezig geweest. Ze hebben gezamenlijk een omgevingsanalyse opgesteld, op basis waarvan ze elk een eigen variant hebben bedacht. Op donderdag 14 april presenteerden de studenten elk hun eigen ontwerp aan het college van burgemeester en wethouders en een groot aantal geïnteresseerde ambtenaren.

De studenten verwerken hun presentaties op twee panelen, die onder leiding van Stadswerk op 1 juni  door een jury worden beoordeeld. De winnende groep wint een reisje naar Londen In totaal deden 6 gemeenten, zo'n 40 studenten en 6 young professionals mee aan OOR.

Hoe nu verder
De gemeente Middelharnis bekijkt binnenkort in hoeverre de voorstellen van de studenten meegenomen kunnen worden in de daadwerkelijke ontwikkeling van het Oost Voorgors in Middelharnis.