Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Oostflakkee brengt woonwensen in kaart

De gemeente Oostflakkee start in samenwerking met woningbouwverenigingen Woongoed Flakkee, Beter Wonen en Den Bommel een onderzoek naar de woonwensen van haar inwoners. Ieder huishouden ontvangt een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt door de gemeente en de woningbouwverenigingen om hun koers voor de toekomst te bepalen als het gaat om woningbouw.

 De organisaties willen graag weten welke wensen de inwoners hebben als het gaat om 'wonen'. Men wordt onder meer gevraagd naar de huidige woonsituatie en welke wensen er mogelijk leven voor de toekomst. Ook wanneer er geen plannen bestaan om te verhuizen is het belangrijk dat het onderzoek wordt ingevuld. Dat is namelijk ook een signaal dat van belang is in het onderzoek.

Sommige huishoudens ontvangen meerdere enquêtes omdat ook een groot aantal thuiswonende jongeren de vragenlijst krijgt opgestuurd. Op deze manier is het mogelijk een onderscheid te maken tussen starters en doorstromers. Deze jongeren ontvangen de enquête enige tijd later.

Toekomst
Hoe groter de respons, hoe beter de gemeente en de woningbouwverenigingen hun plannen kunnen maken voor de toekomst om zodoende de inwoners zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Inwoners kunnen zowel digitaal als op papier de vragen van het woonwensenonderzoek beantwoorden. Alle gegevens die verstrekt worden blijven anoniem.