Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Open dag ziekenhuis

In 2007 zijn de algemene ziekenhuizen een landelijke imagocampagne gestart die er op gericht is de positieve aspecten van de ziekenhuiszorg te benadrukken en een realistisch beeld van de ziekenhuizen te geven. Een beeld dat recht doet aan de werkelijkheid. In deze imagocampagne vertellen medewerkers en patiënten over de toegevoegde waarde van de zorg in ziekenhuizen.

Uit onderzoek blijkt dat de campagne effect sorteert. De algemene tevredenheid van het publiek en patiënten over het ziekenhuis is de afgelopen twee jaar gestegen.

Oorspronkelijk zou de campagne in 2009 met een landelijke open dag afgesloten worden. In verband met de dreigende grieppandemie hebben de ziekenhuizen besloten de open dag uit te stellen naar het voorjaar van 2010. De open dag vindt nu plaats op 20 maart 2010. Hiermee valt de open dag samen met de Dag van de Zorg die ieder jaar wordt georganiseerd.

2007 en 2008: 180.000 ambassadeurs
De basis voor alle campagne-uitingen wordt gevormd door vier kernwaarden, namelijk: toewijding, professionaliteit, daadkracht en innovatie. Deze waarden kenmerken het ziekenhuis in ons land. Het eerste campagnejaar werden de medewerkers in beeld gebracht. Zij vormen tenslotte het visitekaartje naar de buitenwereld en bepalen gezamenlijk voor een belangrijk deel het beeld dat over ziekenhuizen bestaat.
In 2008 was het niet de medewerker, maar de patiënt die het resultaat van de zorg verwoordde. Daarmee zetten we weer een stapje dichter naar de maatschappij.

2009: u bent aan zet!
In 2009 is een landelijk (online) publieksonderzoek uitgevoerd. Nederlanders konden aangeven wat zij belangrijk vinden als het gaat om ziekenhuiszorg. En wat zij daar voor over hebben. Dit onderzoek liep van mei tot en met augustus 2009. In september 2009 is een landelijk debat georganiseerd waarin de resultaten van het publieksonderzoek zijn gepresenteerd.

2010: een gezamenlijke afsluiting
In maart 2010 wordt de meerjarige campagne afgesloten met een landelijke open dag. De open dag vindt plaats op 20 maart 2010. Via TV-commercials wordt bekendheid gegeven aan deze landelijke open dag.