Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Opening vernieuwd bemanningsverblijf KNRM Stellendam

Foto

Op vrijdag 26 juni 2009 werd het vergrootte en opgeknapte bemanningsverblijf van KNRM station Stellendam tijdens een feestelijke bijeenkomst geopend. Het bemanningsverblijf wat was geschonken door Jo en Evert van der Elst, met de naam Bouwen en Bewaren, was bijna 15 jaar oud en aan uitbreiding toe.

Er is een droogruimte voor de overlevingspakken, het bemanningsverblijf is ongeveer twee keer zo groot geworden, er is een douche, dames- en herentoilet, een technische ruimte en een groot kantoor voor de schipper. Door de sponsoren werd o.a. gezorgd voor een keuken, een airo en een breedbeeld TV.

Bij deze heropening waren aanwezig directeur Roemer Boogaard en andere genodigden van de KNRM uit IJmuiden, de sponsoren, schipper en bemanningsleden van station Stellendam met een aantal partners, de plaatsvervangend schipper Coen van der Linde, enkele bemanningsleden van station Ouddorp, leden van de Plaatselijke Commissie en burgemeester van de Velde van gemeente Goedereede.


Na een toespraak door de voorzitter van de plaatselijke commissie, Cees Sinke, werd iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en werden ook de sponsoren bedankt met een persoonlijk woord. Ook werd het nieuwe lid van de Plaatselijke Commissie, Adrie Bijl en de PR welkom geheten. Hierna was er een toespraak door de directeur van de KNRM de heer Roemer Boogaard waarna de schipper Eric Rodenhuis het woord voerde. Hij bedankte de bemanningsleden voor hun inzet bij de verbouw, Maart van der Klooster, waar hij fijn mee had samengewerkt, en Willem Roos voor zijn inzet. Aannemer van der Klooster wilde tijdens de bouw graag een KNRM muts maar schipper Eric had beloofd dat hij deze pas zou krijgen als het bemanningsverblijf gereed was. Hij overhandigde dus de muts aan Maart van der Klooster die hem gelijk opzette.

Hierna kreeg Maart van der Klooster het woord die de aanwezigen uitnodigde om een bezoek te brengen aan zijn wijnproeverij in Ouddorp. Voorzitter Cees Sinke overhandigde namens hem en zijn vrouw een fraaie scheepsbel. Door plaatsvervangend schipper Coen van der Linde werd een stuurrad en een kompas overhandigd namens station Ouddorp. Het nichtje van schipper Eric had zelf een schilderij gemaakt van de reddingboot Neeltje Struijs. Dit werd door haar aan schipper Eric overhandigd.

Na dit gedeelte was er een hapje en een drankje en was er gelegenheid het bemanningsverblijf te bezichtigen. Het was een geslaagde avond met mooi weer.