Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Predicaat 'Koninklijk' voor Fanfare Apollo

Foto

Op donderdag 4 oktober 2012 overhandigde burgemeester Ger van de Velde-de Wilde het officiële document voor het predicaat 'Koninklijk' aan Fanfare Apollo. Hare Majesteit de Koningin verleende voor de derde keer dit predicaat. Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van Fanfare Apollo op 6 oktober 1961, kende Hare Majesteit de Koningin voor de eerste keer het predicaat toe. Sindsdien voert het korps al 51 jaar de naam 'Koninklijke Fanfare Apollo'.

De slogan "Goedereede kan niet zonder Apollo", is niet overdreven. De muziekvereniging Koninklijke Fanfare Apollo is bij alle lokale evenementen aanwezig. Het korps toont aan dat een klein gezelschap in een kleine woongemeenschap tot grote muzikale prestaties in staat is.

"Hare Majesteit de Koningin kan verenigingen het recht geven zich 'Koninklijk' te noemen. Ik ben er trots op dat voor de derde keer Koninklijke Fanfare Apollo zich voor een periode van 25 jaar weer 'Koninklijk' mag noemen. Goedereede en Apollo zullen altijd aan elkaar verbonden blijven," aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde van de gemeente Goedereede.

In 2011 bestond de Koninklijke Fanfare Apollo 125 jaar; met een aantal evenementen is hier aandacht aan besteed. Zoals het tweedaagse optreden van het Reünieorkest der Genie (Geniekapel) en een attractie door de Marinierskapel. Ook is ter gelegenheid van dit jubileum een boek met CD verschenen.