Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Preventieactie tegen insluipingen

logopolitieIn strijd tegen de woninginbraken en diefstallen uit woningen is er in het voorjaar van 2013 besloten door twee buurtpreventieteams in Ouddorp en de wijkpolitie dat er een gezamenlijke actie zal worden gehouden in juni/juli 2013.

Het plan houdt in dat bewoners opmerkzaam worden gemaakt op de zogenaamde gelegenheidsdieven die gebruik maken van openstaande deuren en ramen om in te sluipen en snel hun slag te slaan. 

Op woensdag 26 juni 2013 is er in de middag en de avond door leden van beide buurtpreventieteams uit Ouddorp en agenten van het wijkteam uitvoering aan het project gegeven. Politie en buurtbewoners zijn de wijk ingetrokken en hebben bij openstaande deuren en ramen preventiemateriaal in de vorm van een papieren voetafdruk achtergelaten. In totaal zijn er ongeveer 45 zogenaamde "wittevoetjes" neergelegd in meerdere woningen/schuren/garages, waar een insluiper/woninginbreker makkelijk zou kunnen toeslaan. Ook is er een begeleidende brief bij de betreffende woningen door de brievenbus gedaan. Binnenkort wordt de actie herhaald.