Nu op de radio: Archipel Actueel

Prinses Margriet en Baron van Lynden in actie

Foto

Maandag 7 juli 2008 om 15:50 uur werd de schipper van de reddingboot Prinses Margriet gebeld door de schipper van de OD7 (deze was een weekje thuis) met de mededeling dat de viskotter OD7 in een anker was gekomen en de bemanning het niet kon klaren. Na overleg met het Kustwacht Centrum werd de bemanning gealarmeerd en werd de schipper naar de OD7 gebracht bij een windkracht 7 (zuidwest) en overgezet op het schip.

De kotter met 4 bemanningsleden aan boord lag op de Noordzee 2 mijl west van de vuurtoren. De reddingboot bleef langszij omdat de kotter nogal slagzij maakte doordat het anker in het net was blijven hangen. Nadat het net aan boord was is de reddingboot terug gevaren naar de haven.

Diezelfde dag om 19:06 uur werden de reddingboot Baron van Lynden van station Ouddorp en de Prinses Margriet van station Stellendam gealarmeerd voor een surfer in problemen. Na informatie bleek dat de surfer al een paar uur vermist werd. Er werd uitgevaren door beide boten bij zuidwest 7. De melding was van zijn maat bij zijn vriendin gekomen, en die had alarm geslagen. Ook de politie en de reddingsbrigade waren aan het zoeken. De man was vertrokken vanaf de Brouwersdam. Op een gegeven moment brak zijn mast. Hij was het laatst gezien binnen de Ooster. Tot verbazing van de bemanning zag een bemanningslid iets drijven op 1 mijl buiten de Ooster. Er werd daarheen gevaren en het bleek de vermiste surfer te zijn. De man werd aan boord genomen. Hij was een beetje in de war, hij had bijna 3 uur in het water gelegen, maar was verder in goede gezondheid. De man werd meegenomen naar Stellendam waar zijn vriendin hem ophaalde.