Nu op de radio: Archipel bij nacht

Proef wegafsluiting Kaai en Spuistraat in Middelharnis

In de periode van 28 juni tot en met 31 augustus 2008 worden de Kaai en de Spuistraat in Middelharnis dagelijks van 14:00 uur tot 02:00 uur voor het verkeer (met uitzondering van fietsers) afgesloten. De verkeersmaatregel is bedoeld om de cultuurhistorische en recreatieve waarde van de havenkom gedurende de zomermaanden te verhogen.

Aan het begin van de Kaai en de Spuistraat worden verkeersborden met bijbehorende onderborden, bloembakken en weghaalbare sleutelpalen geplaatst. De aan de havenkom gevestigde horecabedrijven krijgen zo de mogelijkheid om tussen 14:00 en 02:00 uur hun terrassen uit te breiden.

Aangezien een dergelijke wegafsluiting impact heeft om de direct omwonende en gevestigde bedrijven heeft de gemeente Middelharnis in februari 2008 een informatiebijeenkomst georganiseerd. De informatieavond was enerzijds bedoeld om de betrokkenen te informeren en anderzijds om de mening van de betrokkenen te peilen. Zij zijn allen reeds schriftelijk van de beslissing op de hoogte gesteld.