Nu op de radio: Archipel bij nacht

Provencaalse honingaardappeltjes

De wereldwinkel heeft een nieuw en heerlijk recept voor u, namelijk provencaalse honingaardappeltjes. Hieronder vindt u de ingredienten en werkwijze.

600 krieltjes met schil
3 eetlepels olijfolie
zeezout
verse tijmblaadjes of rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
3 eetlepels honing
50 gram walnoten
verse marjolein, ter garnering.

Borstel de krieltjes schoon onder de kraan. Snijd ze in tweeën of in vieren, en bak ze ongeveer 20 minuten in olijfolie. Strooi er wat zeezout over, en voeg na ongeveer 10 minuten de kruiden toe. Karamelliseer ze op het eind met de honing. Besprenkel de krieltjes op het eind met een béétje olie en garneer ze met de marjolein. Bak de laatste 5 minuten de gehakte walnoten mee. Eet smakelijk.

De zeezout, olijfolie en de honing koopt u natuurlijk bij de Wereldwinkel aan het Spuiplein (achter d'n Diek) in Middelharnis. Open op woensdag en donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur, op vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur, en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.