Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Reisgebied met OV chipkaart uitgebreid

Vanaf 13 mei 2009 kan er binnen de provincie Zuid-Holland ook op alle bussen van Connexxion gereisd worden met de OV-chipkaart. Met de komst van de OV-chipkaart maakt het openbaar vervoer een belangrijke ontwikkeling door.

De OV-chipkaart is het nieuwe betaalmiddel voor het hele openbaar vervoer en wordt stapsgewijs ingevoerd.

Het invoeren van de OV-chipkaart kan niet in één keer. In de regio's Rotterdam en Amsterdam kan al gereisd kan worden met de OV-chipkaart. Vanaf 13 mei kan dat ook in de Connexxion-buslijnen in het gebied tussen Rotterdam en Amsterdam. Dit betekent dat reizigers met de OV-chipkaart in de Connexxion-bus kunnen betalen en met dezelfde OV-chipkaart kunnen overstappen op de metro.

Het aantal oplaadpunten voor de OV-chipkaart is nog beperkt. Voorlopig blijft het ook nog mogelijk om met de nationale vervoersbewijzen (strippenkaart en sterabonnement) te reizen.

Wanneer Arriva (het busbedrijf op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard) de OV-Chipkaart in gaat voeren is nog niet bekend, maar de verwachting is dat op alle buslijnen van alle vervoerders in de hele provincie Zuid-Holland voor eind 2009 gereisd worden met de OV-chipkaart.