Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Renovatie Diekhuus hopelijk begin 2013 van start

De veelbesproken renovatie van het Diekhuus in Middelharnis moet begin 2013 eindelijk beginnen. Momenteel wordt gesproken over wie de bouwkundig projectleider vanuit de gemeente wordt waarna in december 2012 het renovatieplan kan worden uitgewerkt tot een concreet plan. Op hoofdlijnen ligt inmiddels vast wat er met de door de gemeente beschikbaar gestelde 800.000 euro gaat gebeuren.

"Het college heeft besloten om een bouwwerkgroep samen te stellen met daarin de gemeente, de bouwtechnische vakmensen en een vertegenwoordiging van de Diekhuus werkgroep, de muziekschool en Companen. Met die aanpak zijn wij erg blij," vertelt Anne Verhey, directeur van Stichting Companen. "Onze wens is dat het renovatiewerk in het Diekhuus voor een deel kan worden gedaan door leerling-vakmensen en vakmensen die nu even een afstand tot de arbeidsmarkt hebben."

Als de concrete plannen zijn gemaakt, wordt duidelijk welke consequenties deze eerste renovatiefase heeft voor de activiteiten in het Diekhuus maar Companen streeft er naar zoveel mogelijk open te blijven.