Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

RTM tracé wordt verlengd tot Scharrendijke

Foto

Het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen start eind juni 2011 met voorbereidingen voor het verlengen van het tracé van de historische Rotterdamse Tram Maatschappij (RTM). Het tracé wordt 1.600 meter langer en er komt een perron bij haven West Répart.

De RTM is een begrip op de Brouwersdam. Het tracé ligt langs de Dammenweg aan de Grevelingenkant van de Brouwersdam. Duizenden mensen maken gebruik van de historische lijn en vele liefhebbers weten de weg naar het trammuseum te vinden op De Punt. Het tramtracé loopt nu nog van het Trammuseum tot halte Middelplaathaven. Eind augustus is het tracé 1.600 meter langer en kunnen mensen blijven zitten tot de halte bij de openbare aanleghaven West Répart bij Scharrendijke. Hier wordt ook een nieuw perron aangelegd.

Het verlengen van het tramtracé past uitstekend in de economische visie om de Brouwersdam verder te ontwikkelen tot toeristische bestemming. Met het realiseren van de verlengde tramlijn wordt als het ware een ruggegraat ontwikkeld voor de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de Brouwersdam.

Consequenties werkzaamheden voor recreant
De werkzaamheden zijn niet helemaal zonder consequenties voor de bezoekers van de Brouwersdam. De parkeergelegenheid bij de Spuisluis wordt gedeeltelijk afgesloten zodat de werkzaamheden goed en veilig uitgevoerd kunnen worden. Er komt hier een spoorwegovergang zodat bezoekers de auto nog wel kunnen parkeren. De afsluiting wordt aangegeven met fysieke obstakels. Na afloop van de werkzaamheden zal er een spoorovergang zijn waarachter men dan kan parkeren.

Financiering
Het verlengen van het tramtracé maakt deel uit van het programma Zicht op de Grevelingen en wordt gefinancierd door het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, de gemeente Schouwen-Duiveland, de stichting RTM en met bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van Op-Zuid.

Start en eind werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden starten in week 25-2011. Naar verwachting is het werk eind augustus 2011 afgerond.