Nu op de radio: Archipel bij nacht

Schoolse Vaardigheden

Begin februari 2010 startten de Vrienden van Zuidwester met het pilotproject 'Schoolse Vaardigheden' voor de cliënten van Zuidwester. Het pilotproject heeft als doel in kaart te brengen hoe en in welk tempo de bij de cliënten aanwezige schoolse vaardigheden (zoals rekenen, lezen en schrijven) kunnen worden verbeterd om hiermee in het dagelijks leven hun voordeel te kunnen doen.

In kleine groepjes wordt één keer per twee weken aandacht besteed aan verschillende vaardigheden. Het gaat hierbij vooral om stevige basisbeginselen, zoals het herkennen van cijfers, letters en woorden.

Bij de voorpublicatie (op Goeree-Overflakkee) hebben ruim dertig cliënten zich aangemeld voor de pilot. Bij positieve resultaten zal het pilotproject zich uitwaaieren over heel Zuidwester. Wilt u dit project ondersteunen? Neem dan contact op, want meer dan ooit is de slogan: 'Samen krijgen we het voor elkaar'.

Stichting Vrienden van Zuidwester brengt kleur in het leven van mensen met een verstandelijke beperking die wonen en werken bij Zuidwester. Ze zetten zich in voor extra financiële middelen, menskracht of materialen. Ze besteden dit aan bijzondere projecten die het leven van deze mensen beter en leuker maken.

Meer genieten
Een belangrijk deel van de activiteiten is alleen mogelijk dankzij de hulp van donateurs. Voor extra's biedt het reguliere (zorg)budget namelijk geen ruimte. Terwijl deze extra's juist van groot belang zijn. Vrienden van Zuidwester zet zich in om meer mogelijk te maken. We kiezen voor projecten en initiatieven die een positieve invloed hebben op het leven van alle cliënten van Zuidwester.

Meer informatie is te vinden op www.vriendenvanzuidwester.nl.