Nu op de radio: Archipel bij nacht

Sinterklaasfeest op OBS De Regenboog

Het was een spectaculaire aankomst van Sinterklaas op OBS De Regenboog in Ooltgensplaat. Al moesten de kinderen er wel lang op wachten... Twee pieten waren er al, die waren met een opblaasboot gekomen omdat de stoomboot motorpech had. Sinterklaas zelf deed er wat langer over, maar uiteindelijk kwam hij dan toch. Met de boot, die door een auto werd getrokken. Het feest kon beginnen.

Eerst bezocht de Sint met zijn vier pieten de kleuters. Een voor een mochten de kinderen bij Sinterklaas komen. Sommigen vonden het eerst een beetje eng, maar uiteindelijk durfden ze allemaal. Een paar kinderen hadden een mooie tekening gemaakt. Ze kregen een cadeautje en een handvol lekkers. Toen iedereen geweest was, gingen de kinderen met de pieten zingen en dansen. De pieten kenden het liedje en bijbehorende dansje nog niet. Het was een dolle boel!

Intussen moesten de kinderen van groep 3/4 heel lang wachten. Gelukkig hadden ze wat te doen: met zijn allen hebben ze het lokaal versierd. Een mooie tekening op het bord, slingers op de tafels en natuurlijk over de stoel voor Sinterklaas. Toen de pieten eindelijk kwamen, doken de kinderen gillend onder de tafels. De pieten gooiden zo hard met pepernoten!
Ook hier mocht iedereen bij Sint komen. Allemaal hadden ze een tekening voor hem gemaakt. Even leek het erop dat de pieten de zak met cadeautjes vergeten waren... maar gelukkig was er een piet zo slim geweest om er toch aan te denken en kregen alle kinderen gewoon een cadeautje.

In groep 5/6 konden alle kinderen een salto maken en dat moesten ze eerst laten zien. Daarna mochten ze in groepjes bij de Sint komen. Ook al maakten ze in deze groep surprises, er waren een aantal kinderen erg onder de indruk van Sinterklaas.

Groep 7/8 vond dat Sinterklaas er maar ouderwets uitzag. Daarom hadden ze een nieuwe kledinglijn voor hem bedacht. Hij werd in een leren jack gestoken, kreeg een stoere pet op zijn hoofd en een nieuwe leesbril. Toch deed hij naderhand zijn eigen kleren maar weer aan. Hij moest tenslotte nog uitgezwaaid worden door de kleuters.

Met een supersnelle auto met open dak verlieten de Sint en zijn pieten de school weer. De kinderen hebben genoten van een feestelijke ochtend.